18:15

Fröjdens FK

Referat: Sandarna BK - Fröjdens FK

Som motstånd i Fröjdens andra seriematch stod den på förhand tunga utmaningen i seriefavoriten Sandarna BK. Drabbningen skulle utspela sig på den rykande färska konstgräsmattan på den mer anrika arenan Gröna vallen, där Gunnar Gren förövrigt tog sina första steg i ett par fotbollsskor.

I kvällens match var det, istället för Gunnar, Fröjdens som skulle försöka bibehålla på sin förlustfria svit för säsongen. Till matchen kommer också Sandarna med högt hållna huvuden och med två av två möjliga serievinster i ryggsäcken, så båda lagens supporterskaror kom i tron om att just deras hjältar var odödliga.

Redan på uppvärmningen kändes det att Fröjdens var laddade men också att man hade respekt inför motståndet som vunnit båda mötena under föregående säsong. Särskilt spända var trion Nacer, David och David som nyligen värvats från Sandarna och nu tvingas möta sina gamla lagkamrater. Jag försökte känna av känslan i truppen genom att ställa lite frågor till några av gubbarna.

Calle, hur känns tekniken idag?
- Jo den känns faktiskt bra, vilket betyder att jag är långsam idag. Antingen är man snabb eller så har man bra teknik, är det inte så Putte? Hur känns din teknik idag?
(Putte):
- Vågar inte säga det ännu, man känner det exakt 10 minuter in i uppvärmningen, om man är snabb eller teknisk.

Putte, hur har du laddat inför matchen idag?
- Jag har varit ledig faktiskt, vilket känns bra. Jag gick till Inter Sport för att köpa ett par nya fotbollsskor, men köpte inga utan gick hem igen, det är vad jag har gjort idag.
------------------------------------------------------------------------------------
Till start fortsatte Darko med sitt framgångsrecept i form av 4-2-3-1:
Paschim
Ludvig Philip Patrik Niklas
Carl Jonathan
Magnus Sävenäk (K) Mattias
Naser

Med en stomme av Philip ”Pedda” Berggren i sin fria mittbacksroll, Carl ”Calle” Agneman som regista, Simon ”il capitano” Sävenek som trequartista och Magnus ”Mange” Svantesson i en dagen till ära Gunnar Gren-inspirerad roll som inverterad ytter. Om startelvan var stark, var bänken ännu starkare och med sig hade Fröjdens: Erik Dahl, Axel Brattberg, Victor ”il dromedare” Hansson, David och David.

Den alltid så nervfasta Simon såg till att vinna slant-singlingen och Fröjdens fick välja att byta sida för att låta Sandarna börja spela i både motvind och motsols, vilket kan tyckas vara till stor fördel då solen stod i irriterande ögonhöjd på himlavalvet och kalla ryssvindar piskade Gröna vallen.

Fröjdens börjar matchen piggt och Naser lyckas komma loss från backlinjen ganska tidigt. Dessvärre vill han lite för mycket och skottet blir aldrig så farligt som det kunnat bli, hade det varit en annan motståndare än Nasers gamla lagkamrater är jag övertygad om att han hade lyckats behålla kylan och sänka skottet vid första stolpen. Istället jobbar sig Sandarna in i matchen och kontrar vackert in 1-0 efter att Fröjdens tappat bollen högt upp i banan. Därefter tar Sandarna över matchen och gör både 2 och 3-0 efter några billiga misstag. Där och då kändes Fröjdens som ett slaget lag. Men några minuter innan paus får Mange bollen utanför motståndarnas straffområde, viker in och prickskjuter in ett skott i bortre krysset, patenterat holländaren Arjen Robben. Med 3-1 precis innan halvlek och ett konststycke signerat Magnus Svantesson så tändes åter Fröjdens hopp. I halvlek pratade tränare Darko om att tro på det vi gör och att vända matchen och två byten görs, in kommer undertecknad och Axel Brattberg, till ett pånyttfött Fröjdens som direkt tar tag i taktpinnen. Axel lyckas omedelbart göra avtryck med sitt inhopp och går på ett inlägg upp i luftduell med målvakten som resulterar i straff för Fröjdens. Återigen fick Simon ”el capitano” visa prov på sina nerver och sätter kyligt straffen via målvaktens benskydd i mål. 3-2 och matchen lever i högsta grad. Fröjdens som i halvlek gick ner på 4-4-2 försökte skicka in längre bollar mot straffområdet men Sandarna lyckades tillsammans med den starka motvinden gång på gång hålla undan. Mot slutminuterna är Calle inblandad i en hård duell där nog ingen fattar vad som händer och allra minst domaren som ger Calle sitt andra gula kort för dagen och Fröjdens får avsluta med 10 man.

Trots förlusten ska Fröjdens vara nöjda med att man lyckades göra matchen spännande och inte vek ned sig. Nu tar vi nya tag inför nästa lördag då Fröjdens tar emot Gunnared KIF på Heden. Ses där!